Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Gıda Mühendisliği


Gıda Mühendisliği Ne İş Yapar?

Gıda mühendisliği; bilimsel bilgiler ve mühendislik bilgileri yardımıyla gıdaların güvenilir bir biçimde üretimini, hazırlanmasını, işlenmesini, paketlenmesini, nakledilmesini gerçekleştiren ve gıdalardan en uygun bir biçimde faydalanmayı sağlayan mühendislik dalıdır. Gıda mühendisliğinin temel maksadı insanların güvenilir beslenmesidir. Bunlarla birlikte fizik ve mikrobiyoloji gibi diğer alanlarla ilişki içerisinde çalışmalar gerçekleştirir.

Gıda mühendislerin diğer görevleri;
Gıdaların işlenmesi, paketlenmesi ve korunması için yeni teknikler oluşturmak,
Hijyen ve gıda güvenliği standartlarının karşılanmasını sağlamak,
Gıda numunelerini test etmek, incelemek ve rapor yazmak,
Yiyecekler içerisinde katkı maddelerinin kullanımını denetlemek,
Mevcut gıda üretim tarifleri değiştirmek ve geliştirmek,
Yeni ürün fikirleri geliştirmek,
Üretim için yeni ekipman ve sistemler tasarlamak, uygulamak,
Üretim ve performans değerlendirmesi yapmak,
Mevcut ekipmanı ve sistemleri değerlendirmek,
Projelerin özelliklerini ve kapsamını belirlemek,
Gıda üretim şirketleri için pazarlama ve teknik destek sunmak.